Veelgestelde vragen

Vragen over de woningen

Welke woningtypes komen er in het project?

Het plan bestaat uit totaal 60 woningen met diverse rijwoningen, beneden/boven woningen, geschakelde woningen, twee-onder-één kapwoningen, vrijstaande woningen en dijk- en kadewoningen.

Totaal komen er:

 • – 6 benedenwoningen met tuin. Deze woningen zijn bestemd voor senioren of minder validen. Deze woningen zijn 9,60 m. breed.
 • – 12 bovenwoningen voor starters met balkon. Op de eerste verdieping is de woonkamer met keuken en balkon en op de 2e verdieping een slaapkamer en een badkamer. De breedte van deze woning is 4,80 m.
 • – 7 rijwoningen met 2 slaapkamers op de eerste verdieping en een zolder. De woning is 4,80 meter breed en ongeveer 8,5 meter lang. De woning krijgt een vaste trap naar de zolder.
 • – 6 rijwoningen met 3 slaapkamers op de eerste verdieping met een vaste trap loop je naar de ruime zolder op de 2de verdieping met een breedte van 5,40 meter en 5,70 meter.
 • 7 geschakelde twee-onder-een kapwoningen met een L-vormige woonkamer/ keuken en een woonoppervlakte van 159m2, verdeeld over 3 verdiepingen
 • 12 twee-onder-een kapwoningen, met een L-vormige woonkamer/ keuken en een woonoppervlakte van 159m2, verdeeld over 3 verdiepingen, met parkeren op eigen terrein en een riante zuid-tuin aan het water.
 • 5 statige dijkwoningen met een verhoogde plafond op ca. 3,3mtr. De met  woonoppervlakten van 160m2 van de 3-laagse woning tot ca. 200m2, parkeren op eigen terrein. De woningen staan aan de dijk en hebben een prachtig uitzicht op de Ringvaart.
 • 4 riante kadewoningen van maar liefst 161 m2, parkeren op eigen terrein en een tuin aan de Ringvaart.
 • 1 vrijstaande woning met een en-suite indeling op de begane grond, een eigen garage en parkeren op eigen terrein. De woning heeft een riante badkamer, 4 slaapkamers, en een zolderkamer.
Zijn er starterswoningen in het plan?

Ja, er komen 12 starterswoningen.

Wanneer start de bouw?

Naar verwachting is de start van de bouw tweede kwartaal 2020. De voorbereidingen voor de start bouw zijn reeds begonnen.

Wanneer is de oplevering?

De eerste woningen zullen in het tweede kwartaal 2021 opgeleverd worden. Dit is onder voorbehoud.

 

Wat is het woonoppervlakte van de woningen?

Het woonoppervlakte varieert per woning tussen de circa 79m² en circa 175m².

Hebben de woningen een tuin? Wat is de zonligging?

Ja, de woningen hebben een tuin. De zonligging verschilt per woningen. Op de situatietekening is de ligging van de tuin en de zonligging te vinden.

De tuinen van de woningen met bouwnummers 37 t/m 42 zijn circa 10 meter diep.

 

Worden de woningen gasloos opgeleverd?

Ja, alle woningen worden gasloos opgeleverd en worden voorzien van een warmtepomp met bodemlus. Hiermee heb je een woning met vloerverwarming en vloerkoeling.  Samen met de zonnepanelen op het dak kunnen we energieneutrale (EPC 0) woningen bouwen.

U krijgt de mogelijkheid om de installatie te huren of te kopen.

Met het scherpe energie A+++ label kunt u bij verschillende banken tot € 15.000,- (hypotheekregels 2019) extra lenen en is het mogelijk om de meerinvestering (grotendeels) te bekostigen.

Indien u het systeem koopt dan is het mogelijk om een aanvullend all-in contract af te sluiten. U betaalt dan een vast bedrag per jaar waarin onderhoud, storingen en vervangingen zit.  Zo komt u nooit voor een verrassing te staan.

Zit er standaard een badkamer in de woningen?

Ja, in alle woningen zit een afgewerkte badkamer.

Bij Homestudios, onderdeel van de BAM, kun je samen met je kopersbegeleider je individuele wensen bespreken en door de aannemer te laten uitvoeren zodat je woning volledig woonklaar is bij oplevering.

Zit er standaard een keuken in de woningen?

Omdat de ideale keuken voor iedereen anders is, is deze niet standaard inbegrepen.

Wij hebben Bruynzeel Keukens gevraagd voor de verschillende woningtypes een projectaanbieding te maken. Hierdoor is er voor elk woningtype een scherpe aanbieding die je in jouw financieringsaanvraag mee kan nemen.

Je individuele keuken kan je samen met de kopersbegeleider bij Homestudios uitwerken zodat deze kook klaar is bij oplevering.

Hebben de beneden / boven woningen een berging?

Ja, alle woningen krijgen een buitenberging. Deze zijn nu nog niet ingetekend op de kavelkaart maar komen aan de achterzijde en/of aan de zijkant.

Elke woning heeft een individuele berging.

De berging staan op eigen grond en worden vanuit een nog op te richten VVE onderhouden.

 

Hoe breed wordt het water achter de woningen met bouwnummer 52 -64

Het water wordt circa 6 meter breed. De diepte wordt in overleg met het hoogheemraadschap bepaald, maar het zal ongeveer 80 cm. diep zijn in het midden.

 

Heeft het water een open verbinding met de Ringvaart?

Het water heeft geen open verbinding met de Ringvaart. Het water komt uit in een zogenaamde maal-kom van een gemaal. Het gemaal pompt het water in de Ringvaart.

 

Welke opties zijn mogelijk voor de woningen?

Het is mogelijk om opties te nemen op de woningen afhankelijk van het woningtype. Denk hierbij aan een uitbouw aan de achterzijde van de woning of dakramen / dakkapellen. Het toevoegen van dakkapellen is beperkt mogelijk en deze mogen niet in het voordakvlak (voorzijde woning) geplaatst worden.

Kijk voor inspiratie in de optie inspiratie brochure.

 

Wat zijn de indelingsmogelijkheden voor de seniorenwoningen, type P?

Er komt een optiemogelijkheid om de grote slaapkamer op te delen zodat er een tweede kleine slaapkamer ontstaat.

 

 

Balkons van de woningen type P.

De balkons van de bovenwoningen bevinden zich aan de achterzijde van de woningen. Aan de voorzijde komen franse balkon ramen.

 

Vragen over de verkoop

Wanneer gaat het project in verkoop?

Op vrijdag 1 november 2019 is de verkoop gestart van de eerste woningen (fase 1A) van Nieuw Meerzicht te Lisse: woningtypen C (rijwoning), D (rijwoning), E (twee-onder-een-kapwoning), N (rijwoning) en type V (vrijstaand).

Op maandag 2 december 2019 om 12:00 uur gaan ook type P (de beneden- en de bovenwoningen) en type M (rijwoningen) in verkoop. Voor deze woningen gelden aanvullende eisen. Inschrijvers uit de Gemeente Lisse hebben voorrang op deze woningen. Voordat er een definitieve toewijzing plaatsvindt aan deze personen wordt de inschrijving getoetst door de gemeente. De inschrijver moet woonachtig zijn in de gemeente en ingeschreven staan in de administratie van de gemeente (GBA).

Er geldt daarnaast een maximum (gezamenlijke) inkomensgrens voor deze woningen.

 • Voor type P geldt een maximaal gezamenlijk bruto jaarinkomen van € 52.500,-
 • Voor type M geldt een maximaal gezamenlijk bruto jaarinkomen van € 62.500,-

Wanneer je je inschrijft voor (een van) deze woningen verklaar je dat het gezamenlijk bruto jaarinkomen van 2018 niet boven die grens zit. Op het moment dat de woningen definitief worden toegewezen, wordt het inkomen gecontroleerd. Lees daar hier meer over.

Wat kunnen wij verwachten van de verkoopmanifestatie?

Bij dit project is gekozen voor een online verkoop van de woningen. Dit betekent dat we geen verkoopmanifestatie houden maar dat je online alle stukken kunt bekijken op de website.

Als je hierover vragen hebt kun je daarover de makelaar benaderen.

Vervolgens kun je je online inschrijven via het formulier voor de woning(en) van jouw voorkeur.

Indien je het gehele formulier hebt ingevuld en ondertekend doe je automatisch mee aan de toewijzing. Na digitale ondertekening van het inschrijfformulier ontvang je een ontvangstbevestiging met jouw inschrijving.

Komen er ook huurwoningen in het project?

Vooralsnog komen er geen huurwoningen in het project.

Wanneer worden de prijzen bekendgemaakt?

Alle prijzen zijn nu bekend. Bekijk de aanbodpagina.

Hoe schrijf ik mij in?

Inschrijven voor (een) woning(en) in Nieuw Meerzicht doe je digitaal. Door op een woning te klikken in de kavelkaart zie je meer informatie over de woning. Heb je interesse in een woning? Klik op ‘bekijk deze woning’ en op de volgende pagina op ‘Ik heb interesse in deze woning’ om aan te geven naar welke woning(en) jouw voorkeur uitgaat. Vervolgens vul je het digitale inschrijfformulier in en onderteken je deze.

Hoe worden de woningen type M en P toegewezen?

Voor de woningen van type P (Beneden-Boven woningen) en type M (rijwoningen) gelden aanvullende eisen. Inschrijvers uit de gemeente hebben voorrang op deze woningen. Het gaat daarbij om inwoners van de Gemeente Lisse. Voordat er een definitieve toewijzing plaats kan vinden aan deze personen zal de inschrijving getoetst worden door de gemeente. De inschrijver moet woonachtig zijn in de gemeente en ingeschreven staan in administratie van de de gemeente (GBA). Er geldt daarnaast een maximum (gezamenlijke) inkomensgrens voor deze woningen.

 • Voor type P geldt een maximaal gezamenlijk bruto jaarinkomen van € 52.500,-
 • Voor type M geldt een maximaal gezamenlijk bruto jaarinkomen van € 62.500,-